Кошницата е празна!
  • Български
  • English
Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Онлайн магазин за: Автоаларми, Ксенон за автомобили, Крушки H3 | Крушки H4 | Крушки HI | Крушки D2S | Крушки D3S | Крушки D4S, Ксенон крушки, Централно заключване

Категории

Любопитни явления за ксенон крушка (продължение)

18.06.2018

На последващото ниво стъклената тръбичка се слага в аналогична на нея. Изисква се, понеже се образуват повече UV лъчи, в съпоставка с халогенната светлина. Тези лъчи биха могли да увредят някои части от фаровете, които са изградени от поликарбонат. За да се предотврати риска влиза в употреба втора специфична стъклена тръбичка, играеща роля на абсорбатор. На крайното ниво всички компоненти се оставят на висока температура в обособена за целта машина, отчитаща дали равнищата на светлина и топлина са в норма. Така създадената крушка е готова за експлоатация. След като се постави в  автомобила, при стартиране на акумулатора се получава искра между тях и тя засветва.

Плюсове. Главният плюс на ксенон светлините е, че те излъчват по-ярка светлина в сравнение с халогенните. Областта на видимост на водача се повишава в пъти повече, а вероятността за потенциален риск намалява, защото е налице по-високо  време за реакция. Светлината идваща от ксенона доближава слънчевата и по този начин не раздразнява толкова много очите. Можете да избере от цветовата гама, докато при халогенната тази характеристика отсъства.

Друг плюс на ксенон крушки е, че те излъчват по-малко топлина и изразходват по-малко енергия (35W 55W), което довежда до увеличаването им на живота. Те устояват от 2000 до 3000 часа, докато халогенните – само до 550 часа. Преди да се изтощят изцяло ксенон крушките изменят малко цвета си в розов нюанс, което индикира шофьора на превозното средство. Съветът винаги е едновременната им подмяна.

Минуси. Нужно искане при ксенон фаровете е при всяко стартиране на автомобила да са налице измиваща система за лещата и система за нивелация и правилно насочване на светлината. Това е с цел да се предотврати ненужно заслепяване на превозните средства в насрещното движение.  

Цена. Ксенон крушките са по-скъпи от халогенните, което е обусловено от разликите в производствения процес и сложността му. Все пак безопасността на пътя оправдава изцяло цената.
Ксенон крушките през годините натрупват все повече последователи, които ценят приоритетите им пред халогенните. Но развитието във всяка една сфера никога не спира и на пазара се появят нови конкуренти– LED крушките. 
Back to Top