Кошницата е празна!
  • Български
  • English
Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Онлайн магазин за: Автоаларми, Ксенон за автомобили, Крушки H3 | Крушки H4 | Крушки HI | Крушки D2S | Крушки D3S | Крушки D4S, Ксенон крушки, Централно заключване

Категории

За какво най-често се пита, когато стане дума за ксенон

11.04.2018

Какво представлява абревиатурата H.I.D.?
High Intensity Discharge Lamp, което в превод означава Високо интензивна газоразрядна лампа.
Как протича процеса на светване при ксенона?

Процеса протича като произвеждания електрически заряд пали ксенонов газ в херметически затворен балон. Механизмът е аналогичен на природното явление светкавица. При ксенон крушката липсва нажежаема жичка. Тя сътворява нужната светлина при разряда между двата електрода в кварцовата капсула, която е изпълнена с ксенонов газ, който от своя страна йонизира и свети.
Защо да заменя конвенционалните лампи с ксенон крушка?

Ксенон крушките притежават по-дълъг живот от конвенционалните крушки. Когато използвате ксенон крушка с температура от 5 000К ще получите в замяна една естествена, бяла светлина, която не дразни на очите. Светлината, която излъчва ксенон крушката е три пъти по-ярка в сравнение с халогенната, което от своя от страна ви предлага по-добра осветеност на пътя, по-дълго време за реагиране, следователно и повишаване на сигурността ви.
Какво представлява температурата на цвета?

Еталон за спектралния състав на светлината е цветната й температура. Тя е условната температура, до която се предполага да се нагрява едно напълно черно осветително тяло, така че да отделя светлина с респективния обхват на вълната, пораждаща чувство за респективния цвят. Осветителните тела дължат цвета си  благодарение на селективното отразяване/поглъщане на светлината от багрилните субстанции (пигменти), от които се състоят.
Колко живот имат ксенон лампите?

Ксенон лампите издържат от 2 000 до 5 000 часа. В случай, че шофирате на фарове приблизително по един час на ден, вие получавате повече от осем години живот на ксенон лампите.
Коя е светлината, с която се осветява пътя най-добре?

Сходна до естествената слънчева светлина е ксенон лампата с температура на цвета от 5 000 К.
Бих ли могъл сам да монтирам ксенон лампи?
При монтирането на ксенон лампите не е нужно да се изрязват или спояват кабели. Връзки са закрепени на куплунги.
Възможно ли е да монтирам ксенон лампи на всеки един автомобил?
Да възможно е на всеки един автомобил да се монтира някой от световните стандарти (H1, H3, H4, H7, H8, H9, H10, H11, H13, D2S, D2R, D2C).
Колко време ще ми отнеме за заменя конвенционална лампи с ксенон?
По принцип зависи от модела на автомобила. В повече случай подмяната се извършва за 1 – 2 часа.
Back to Top