Кошницата е празна!
  • Български
  • English
Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Онлайн магазин за: Автоаларми, Ксенон за автомобили, Крушки H3 | Крушки H4 | Крушки HI | Крушки D2S | Крушки D3S | Крушки D4S, Ксенон крушки, Централно заключване

Категории

Колко време отнема монтирането на ксенон системата?

28.02.2018


Умелите монтажници поставят една ксенон система за приблизително час и половина-два, ако разбира се отсъстват затруднения като например затруднен досег до фаровете.
Осъществимо ли е демонтиране на ксенон система и поставяне на обикновени крушки?
При монтиране на ксенон система не се извършват никакви промени по автомобила ви, така че ако е необходимо лесно бихте могли да поставите конвенционалните крушки.
Веднъж монтирана ксенон системата на едно превозно средство може ли да се прехвърли на друго?
Бихте могли да прехвърлите ксенон системата само ако двете превозни средства са с еднакъв вид крушки. В случай, че второто превозно средство е с друг вид крушки, бихте могли да прехвърлите баластите и окабеляването и да вземете единствено нови крушки.
Заслепяват ли ксенон светлините отсрещните коли?
При точно регулирани фарове, не съществува основание ксенон светлините да заслепяват повече от конвенционалните.
Има ли как фаровете ми да светят по-синьо?
Ксенон крушките притежават “цветова температура”, измервана в Келвини (К), определяща цвета на светлината. При взимането на ксенон система, бихте могли да подберете цветова температура, отговаряща на вкуса ви. Цветовите температури съответстват на следните цветове:
3000 К – жълто
4300 К - топло бяло
5000 К - неутрално бяло
6000 К - студено бяло
8000 К – синкаво бяло
10000 К – синьо
12000 К – синьо-виолетово
По-високата цветова температура означава ли по-ярка светлина?
Не, точно обратното, цветовата температура, която е по-висока от 4300 Келвини отговаря на по-малко излъчвана светлина.
 
Автомобилните производители с каква цветовата температура използват, когато монтират ксенон крушки?
Те използват само ксенон крушки с цветова температура 4300 К.
 
Защо тогава фабрично вградените ксенон фарове в някои случай светят синьо?
В случаите, които ксеноновия фар е от прожекторен модел (“лупа”), редуцирането на осветения участък при късите светлини се изпълнява от бариера зад лупата. При прекосяването на бялата светлина край ръба на бариерата и след това през лупата, се получава разлагане на светлината, при което на границата помежду светлата и тъмната част се сформира лента, обхващаща всички цветове от спектъра. Фаровете са изработвани така, че синята зона от въпросната лента е най-обширна и се забелязва най-добре, когато колата се движи срещу вас. Поради тази причина фаровете, наблюдавани отпред изглеждат сини, макар че светлината на пътното платно е бяла.
 
Променя ли се цвета на светене при фабрично вградените ксенон системи?
Да. За тази цел е нужно да се подменят крушките с други, които да съответстват на избраната от вас цветова температура.
Каква цветова температура да взема при покупката на ксенон система?
Позовавайки се на горе посочената информация и на вкус ви, бихте могли да вземете най-добрата за вас цветова температура. Най-употребяваната цветова температура е 6000 К. Тя е идеална концепция между впечатляващ цвят на светлината и максимален светлинен поток.
Какво представлява би-ксенон?
Би-ксенон е вариация на ксенон системата, при който освен късите, така и дългите светлини са ксенон. В превозните средства, създадени до приблизително 2000-та година, фабрично ксенон системите се вграждаха само в късите светлини. Впоследствие при по-високия клас автомобили започнаха да инсталират и би-ксенон светлини.
Back to Top