Кошницата е празна!
  • Български
  • English
Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Онлайн магазин за: Автоаларми, Ксенон за автомобили, Крушки H3 | Крушки H4 | Крушки HI | Крушки D2S | Крушки D3S | Крушки D4S, Ксенон крушки, Централно заключване

Категории

Какво представлява централното заключване?

20.12.2018

Най-простото обяснение за централно заключване на кола -  електронно устройство, служещо за заключване и отключване на вратите на колата и капака на багажника. Задействането на устройството, служещо за заключване се извършва с помощта на ключ или дистанционно управление. Централното заключване ръководи механизмите на вратите, багажника и предния капак на превозното средство. Системата разполага с вграден вакуумен регулатор, който задвижва механизма на ключалките. С други думи, когато завъртите ключа в ключалката, вратите на автомобила се отключват или заключват. Обикновено в съвременните превозни средства можете да намерите централна заключваща система. Безспорен факт е, че централното заключване, доведе до подобряването на удобството в леките превозни средства.

Устройство на централно заключване

Всички автомобилни ключове разполагат с така наречените инфрачервени или безжични дистанционни управления на превозното средство. Инфрачервените светодиоди се инсталират в дистанционното управление и по този начин се излъчва инфрачервен сигнал. Така става и самото задействане на дистанционно управление на колата. Централното заключване с дистанционно управление е съставено от даден брой модули, които са инсталирани на вратите на превозното средство. При натискане на дистанционното управление, модулите получават сигнал, който подава сигнал към ключалката на вратата. 

Обичайно при леките автомобили се наблюдава използването на дистанционното управление. Те изпълняват ролята на отключването и заключването на стандартния ключ. В зависимост от удобствата на колата дистанционните управления се делят на няколко класове. Ако желаете може да закупите централно заключване с дистанционно от нашия раздел

Обхват на централно заключване

Предавателят праща сигнал към приемника, който играе ролята на управляващото звено на компонентите на вратите. Обхватът на централно заключване с дистанционно е от 5 до 100 метра. Съответно обхвата на централните дистанционни с инфрачервено управление е до 15 метра, а на модерните дистанционни с безжично управление достига до 100 метра. 
Back to Top