Кошницата е празна!
  • Български
  • English
Добре дошли! Влезте или създайте нов профил!

Онлайн магазин за: Автоаларми, Ксенон за автомобили, Крушки H3 | Крушки H4 | Крушки HI | Крушки D2S | Крушки D3S | Крушки D4S, Ксенон крушки, Централно заключване

Категории

Основна информация за ксенон

28.11.2018

Излъчваната светлина от ксенона е в пъти по-силна от светлината идваща от конвенционалните крушки

Ксенон крушки. Без значение дали имате идеално зрение или сте перфектни водачи, шофирането през нощта би могло да се окаже стресово за вас. Най-вече ако сте изминали много километри и сте на края на силите си. Тук голямо значение имат характеристиките  на автомобила и по-специално светлината, която се излъчва. Различаването на пътното платно в далечината има огромни плюсове, особено ако става дума за предотвратяване на опасности. 

Автомобилните производители все по-често започнаха да поставят ксенон система. Това са крушки с висока динамичност, осветяващи перфектно пътното платно в далечината. Ксенонът е вид химичен елемент, класифициращ се още като благороден газ. В състава му влизат 6 броя химически елемента, характеризиращи се с това, че нямат миризма и са устойчиви при натиск. Ако имате нужда от нова ксенон система не се колебайте да изберете някоя от нашия онлайн магазин.

Излъчваната светлина от ксенона е подобна на слънчевата и се отразява добре на човешкото зрение.


Излъчваната светлина от ксенона, се получава посредством волтова дъга или по известна като дъгов разряд, които се прехвърля от контакт до контакт. Ксенонът е вид газ, запълващ контактна камера, чиято роля е подсилва яркостта на светлината в крушката. По този начин се вдига температурата, която е нужна за отделянето на мощен лъч. Непрекъснатото пускане и спиране на светлината в конвенционалната крушка, довежда до прегаряне на нагряващата жица. Отсъствието на нагряваща жица в ксенон системата на колата, довежда до продължителното и използване. Излъчваната светлина от ксенон системата, е много по-мощна и излъчва по-дълъг и характерен лъч. Заради високата им динамичност, производителите са изработили система, чрез която ксенон крушките се саморегулират. Гаранционният срок на оригинален ксенон е една година.

Ксенон крушката излъчва четири пъти повече светлина от конвенционалната

Както посочихме в „КСЕНОНЪТ В АВТОМОБИЛНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ“ - Ксенон система включва в себе си два елемента. Първият елемент е така наречената газозарядна крушка. Светлината в крушката се образува посредством йонизиране на смесица от различни типове газове и ксенон. Те са затворени в капсула и помежду си имат два електрода.

Вторият елемент на ксенон системата е баластът. Това представлява електронен модул, генериращ необходимото напрежение за запалването на ксенон крушката, което трябва да достигне до 23 000 волта. След достигането на тази стойност електронния модул ще продължи да поддържа работно напрежение приблизително до 85 волта. Потреблението на електричество в ксенон системата е 35 вата, а в конвенционалните крушки заема стойности от 55 до 60 вата.

Друго предимство на ксенона в сравнение с конвенционалното решение е, че светлинният поток е горе-долу 3000 лумена. Както забелязвате светлинния поток в достатъчно силен, за да осветява пътната маркировка и знаците. Така вие получавате необходимото удобство и спокойствие да пътувате, без да се преуморявате.
Back to Top